15 Jan Työntekijähaastattelussa Riitta Laakso – Finance Assistant

Kuva: Tanu Lasola

 

Kertoisitko kuka olet, mistä tulet ja mitä teet IUM:llä?

Olen Riitta ja olen ollut täällä IUM:llä jo 25 vuotta. Paikat ja ihmiset ovat vaihtuneet ympärillä, mutta minä olen pysynyt! Olen talousosastolla ja vuosien mittaan on tullut pyöriteltyä miljoonia sisään ja ulos.

Mikä sinua motivoi työssäsi?

Minusta on mukavaa saada selvitellä asioita ja saada niitä hoidetuksi. Laskutus pitää saada hoidettua, rahat sisään ja sitten selviteltyä mitkä ostolaskut liittyy mihinkin. Joskus joutuu olemaan vähän salapoliisi, jotta löytää jollekin asialle kohteen. Laskuttamisessa tosin ei tarvitse olla niin salapoliisi, koska yleensä tiedetään ketä laskutetaan, mutta sitten laskujen kohdistus voi olla ihan eri asia.

Mitä olet tehnyt ennen IUM:ää ja miten päädyit tähän?

Olin oikeastaan samanlaisissa töissä ennen nykyistä työtehtävää, eli maksuliikenne- ja palkanlaskennassa, mutta Pohjanmaalla. Sitten lama-aikana vuonna 1992 paikka oli menossa alta. Kautta rantain sain sitten tarjouksen täältä Helsingistä, niin sitä mukaa muutin sitten tänne.

Mitä on tulossa seuraavaksi urallasi?

Mehän muutimme kaikki loppuvuodesta saman katon alle, joten se toi uusia tuulia itsellekin. Se oli suuri muutos ja siitä on vielä niin lyhyt aika, että jotain muutoksia työn kuvaankin luultavasti tulee. Kuitenkin olen avoimin mielin.

Jos et olisi tällä alalla, niin mitä tekisit?

Siinä onkin vaikea kysymys, koska en ole sitä osannut tähänkään päivään mennessä vielä ratkaista. En osannut silloinkaan suoraan valita, kun piti päättää mihin lähteä opiskelemaan. Menin silloin oikeastaan sen mukana mitä siskokin oli tehnyt. Sitten sitä päätyi pikkuhiljaa eteenpäin. Tarkoituksena oli kyllä jatkaa kauppiksen jälkeen yhteiskuntatieteelliseen, mutta se sitten jäi. Ehkä sitten olisin kansanedustaja. Pohjanmaalta kun ole kotoisinkin, siellä Atrialle ”kielenkääntäjäksi” olisi ollut myös suuri mahdollisuus mennä töihin.