06 Sep IUM mukana EK:n Työ ei syrji -kampanjassa

Osallistumme EK:n järjestämään Työ ei syrji -kampanjaan, jolla halutaan edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa suomalaisessa työelämässä. Kampanjaan osallistuu iso joukko suomalaisia yrityksiä. Näin sen taustoista kerrotaan:

“Jos työ ei tekijäänsä katso, miksi moni tekijä jää työstä sivuun sen tekemisen kannalta yhdentekevien asioiden takia? Eihän työtä kiinnosta uskontomme, kenen kanssa jaamme elämämme tai minkä ikäisiä olemme. Sitä kiinnostaa, tuleeko se tehdyksi. Työn ja tekijän väliin tulee liian usein syrjintä. Se on turhaa, sillä työ ei syrji. Sen tekevät asenteet.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK uskoo, että jokainen työ ansaitsee parhaan mahdollisen tekijän. Olemme innostavan ja vetovoimaisen Suomen asialla – haluamme rakentaa yhdessä tasa-arvoista työkulttuuria, jossa työ puhuu puolestaan.

Syrjintä ei saisi estää kenenkään työllistymistä tai onnistumista työssä. Aidosti tasa-arvoisessa Suomessa yhdenvertaisuuden pitäisi olla itsestäänselvyys. Syrjimättömyys on koko suomalaisen yhteiskunnan etu ja se kääntyy jokaisen työnantajan, työntekijän ja kansalaisen eduksi. Suomella ei ole varaa hukata yhdenkään osaavan ja työkykyisen työpanosta.

Työ ei syrji -kampanjalla EK haastaa yritykset, yhteisöt ja koko yhteiskunnan mukaan luomaan Suomeen aidosti yhdenvertaista työkulttuuria.”

Lisätietoa kampanjasta löytyy nettisivuilta:  https://eisyrji.fi/